Rabobank schrapt gratis advies

In het nieuwe advieskostenmodel van de Rabobank is geen plaats meer voor gratis advies. Eind januari werd de optie “no cure, no pay” al van de website gehaald. Een woordvoerder verklaarde destijds dat het gratis advies niet definitief geschrapt zou worden. Nu blijkt de bank toch over te stappen naar een nieuw model.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Rabobank geadviseerd om te stoppen met het gratis advies. De toezichthouder vindt dat “no cure, no pay” uiteindelijk niet in het voordeel is van consumenten. Wel blijft het voor klanten van de Rabobank mogelijk om één gratis oriënterend gesprek te voeren met een adviseur. Na dat vrijblijvende gesprek kan de klant beslissen of het zinvol is om het betaalde traject te starten. De bank vindt het belangrijk dat klanten met geen of weinig kennis van complexe financiele producten, geen drempel ervaren bij het zoeken naar kennis en advies.

Eind 2012 heeft de bank zijn tarieven voor hypotheekadvies aangepast. Het sluiten van een hypotheek kost 1.750 euro. Klanten die een deel van het traject online volgen, betalen 600 euro minder. Starters betalen 1.450 euro aan advieskosten en ontvangen 850 euro korting als ze een deel van de voorbereidende werkzaamheden zelf verrichten. Ondernemers moeten 2.250 euro betalen.

Er is 0 reacties geplaatst op dit artikel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Leave a Reply