Klanten van ABN Amro kunnen lening afsluiten via webcam

Het is sinds kort voor klanten van ABN Amro mogelijk om een lening af te sluiten via de webcam. Niet langer hoeven ze door weer en wind een fysiek filiaal van de bank te bezoeken. Dat scheelt tijd en moeite. Een lening afsluiten kan met een gesprekje via een webcam en microfoon is afdoende.

Het is ook mogelijk om via een formulier een aanvraag voor een lening in te dienen. In dat geval komt er geen enkele vorm van persoonlijk contact aan te pas. Veel consumenten hebben liever eerst een gesprek met een bankmedewerkers. Dan kunnen ze informatie krijgen over de condities en tarieven. Een bezoek aan kantoor neemt echter veel tijd in beslag. Mensen nemen liever geen vrije dag of middag op voor kleine klusjes. Dankzij de nieuwe dienst van ABN kunnen klanten waar en wanneer ze willen, via de webcam communiceren met een adviseur.

Arno Ijssels, directeur marketing particulieren bij ABN, constateert dat klanten net zo positief reageren op advies per webcam als na een gesprek op kantoor. Hij beschouwt het als een laagdrempelige wijze om verantwoord te lenen via internet. In 2012 heeft de bank ruwweg 2.000 gesprekken gevoerd via een webcam. Dat leidde tot de verstrekking van 480 hypotheken.

Er is 0 reacties geplaatst op dit artikel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Leave a Reply