Lening tips

Lening tips voor een degelijke lening

Bent u op zoek naar lening tips, om een degelijke lening af te kunnen sluiten? Wij helpen u graag aan de hand van een aantal aspecten als de rente en de looptijd, een vaste of variabele rente, de mogelijkheid tot online afsluiten en uw vrienden en familie. Uiteraard kunt u er met de lening tips ook voor zorgen dat het krediet u zo min mogelijk zal kosten, maar u dient er rekening mee te houden dat geld lenen altijd geld kost.

Let op de rente en looptijd

Met name de rente en looptijd zijn van belang bij het afsluiten van een lening, vooral in combinatie. Een van de beste lening tips is het vergelijken van de rente, door ook goed te kijken naar de looptijd. Op het moment dat een bepaalde geldverstrekker een lage rente aanbiedt, met een zeer lange looptijd, zullen de totale kosten uiteindelijk alsnog hoog oplopen. Ga dus op zoek naar een lening die aan de ene kant een relatief lage rente kent, maar aan de andere kant ook een looptijd heeft die past bij uw wensen. De lening tips helpen u op die manier hoge (onverwachte) kosten te voorkomen.

Vaste of variabele rente

Binnen deze lening tips willen we daarnaast graag even stilstaan bij de vaste of de variabele rente, aangezien dat ook nog wel eens voor verwarring weet te zorgen. Een vaste rente geldt voor de gehele looptijd van de lening, waardoor u precies weet wat u betaalt en waar u aan toe bent. Een variabele rente kan zowel dalen als stijgen, waardoor de lening goedkoper, maar ook duurder, kan worden. Binnen onze lening tips willen we u graag aangeven dat een vaste rente verstandig is wanneer u wilt weten waar u aan toe bent, maar ook een variabele rente voordelen kent. Kijk er in ieder geval goed naar.

Online lening afsluiten

Een van de lening tips die misschien meer voor de hand lijkt te liggen, maar lang niet altijd wordt opgevolgd, is het online afsluiten van de lening. U heeft op die manier de mogelijkheid om de geldverstrekker direct te benaderen en de tussenpersoon over te slaan. Het internet maakt het op die manier uitstekend mogelijk om zelf een lening af te sluiten. De lening tips helpen u op die manier te voorkomen dat u provisie betaalt aan een tussenpersoon.

Vergeet vrienden en familie

Een van de minst populaire, maar meest belangrijke, lening tips is het vergeten van vrienden en familie wanneer het gaat om het lenen van geld. Het lijkt een gemakkelijke methode om geld te lenen, die u bovendien niet veel zal kosten, maar uiteindelijk levert het vaak veel problemen op. Zodra de terugbetaling even wat moeilijker gaat, of men zelf meer geld nodig denkt te hebben ontstaan er vaak al snel frustraties of problemen. Maak dus gebruik van onze lening tips en kies ervoor om de lening af te sluiten bij een professionele geldverstrekker, die bij voorkeur ook nog eens gebruik maakt van de registratie bij het BKR.