Meer geld lenen kan voordelig zijn

In sommige gevallen bent u goedkoper uit als u een hoger bedrag leent dan u eigenlijk nodig heeft. Dit komt doordat banken meestal een lagere rente aanbieden wanneer u meer geld leent. Het komt er dan dus op neer dat u een lening met een hogere kredietlimiet neemt.

Neem als voorbeeld dat u een lening van 2.000 euro wilt. Voor een persoonlijke lening vraagt de bank een rentepercentage van bijvoorbeeld 13,9 procent per jaar. Wanneer u een persoonlijke lening zou afsluiten tussen de 2.500 euro en 4.000 euro is de jaarlijkse rente 11,6 procent. Een rekensom leert het volgende: u zou 3.000 euro kunnen lenen en vervolgens onmiddellijk 1.000 euro terug betalen aan de bank.
Er blijft dan nog 2.000 euro over voor het financieringsdoel dat u voor ogen hebt. Over deze 2.000 euro betaalt u nu 11,6 procent rente in plaats van 13,9 procent.
In euro’s betekent dit dat u 232 euro per jaar aan rente betaalt in plaats van 278 euro aan rente. Dat is op jaarbasis een verschil van 46 euro.

Verschillende banken brengen geen boete in rekening wanneer u bij een persoonlijke lening versneld wilt aflossen. Uiteraard is het verstandig om u van tevoren goed te laten informeren over eventuele extra kosten die de bank in rekening brengt voor versneld inlossen bij een persoonlijke lening en/of doorlopend krediet. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

Het vergt wel enige discipline om dit extra geleende bedrag onmiddellijk terug te betalen aan de bank in plaats van het te gebruiken voor leuke dingen. In plaats van een persoonlijke lening kunt u daarom ook kiezen voor een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kunt u er namelijk voor kiezen het extra geleende bedrag ‘in depot’ te laten staan. Dit betekent dat de bank dit bedrag niet aan u zal uit betalen wanneer de financieringsovereenkomst tot stand is gekomen. U betaalt over het bedrag dat in depot staat geen rente. Wel is het belangrijk om te weten dat u dit bedrag achteraf nog altijd kunt laten uitbetalen als u dat wenst of wanneer dit nodig is..

Zo ziet u dat meer geld lenen in sommige gevallen goedkoper voor u kan zijn.

Er is 0 reacties geplaatst op dit artikel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Leave a Reply