Rente voor rood staan veel te hoog

Banken vragen gemiddeld tussen de 10 en 15 procent rente voor het rood staan op uw bankrekening. Momenteel mogen banken wettelijk gezien 15 procent rente in rekening brengen over het bedrag dat u rood staat. De vraag is of een dergelijk hoog rentepercentage nog wel redelijk te noemen is en of er banken zijn die wel heel dicht tegen het maximum van 15 procent aanzitten of dat zelfs overschrijden.

Niet alle banken vragen evenveel rente voor rood staan op uw bankrekening. Maar zoals gezegd schommelen de rentepercentages meestal tussen de 10 en 15 procent. ING is het duurste. Daar betaalt u 14,5 procent rente. ABN Amro (14,1 procent), Rabobank (12,9 procent) en SNS Bank (11 procent) brengen een lagere rente in rekening.

Uit onderzoek van budgetvoorlichter Nibud blijkt dat een op de vijf Nederlanders elke maand rood staat. En volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat men gemiddeld 3.800 euro per maand in de rode cijfers. Dit is verontrustend omdat dit bedrag hoger is dan het maandelijkse modale inkomen van 1.800 euro. Bovendien is de totale roodstand in Nederland opgelopen van 7,8 miljard euro naar 10,1 miljard euro. Dat is een forse stijging van 29,5 procent.

Vaak weet men niet dat het rood staan op de bankrekening hoge kosten met zich meebrengt. Voor banken is het daarom makkelijk om hoge tarieven hiervoor in rekening te brengen bij u als consument. Wist u dat de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanzienlijk lager is dan voor rood staan? Voor een persoonlijke lening geldt bijvoorbeeld een rente 7 of 8 procent.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is daarom een voordelig alternatief voor het rood staan op uw bankrekening. Naast een lagere rentestand wordt er bij deze producten bovendien rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Wanneer u rood staat en meer informatie wenst te ontvangen over het oversluiten van uw roodstand naar een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, kunt u gerust contact met ons opnemen. Het kan u vele euro’s besparen en u weet met een heldere financieringsovereenkomst precies waar u aan toe bent.

Er is 0 reacties geplaatst op dit artikel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Leave a Reply