Verhoging leeftijdsgrens voor een lening

ABN AMRO heeft als eerste bank in Nederland de leeftijdsgrens voor een nieuwe lening verhoogd. De leeftijdsgrens voor het aanvragen van een lening is hiermee verhoogd van 69 jaar naar 74 jaar.

Ondanks het gemiddeld steeds ouder worden van mensen is de maximum leeftijd voor het aanvragen van een lening niet hoger geworden. Senioren missen hierdoor vaak de extra financiële ruimte die sommige gevallen noodzakelijk kan zijn. Het verhogen van de leeftijdsgrens houdt in dat senioren tot en met hun 74ste levensjaar een lening aan kunnen vragen bij ABN AMRO.

We worden ouder, en blijven langer gezond. Het is dan ook een logische stap om die leeftijdsgrens voor leningen op te verhogen. De verantwoordelijkheid m.b.t. het aanvragen van een lening ligt ook bij de consument. Jong of oud, het is altijd verstandig een zorgvuldige afweging te maken. Het is een financiële verplichting aan waar je zelf voor tekent. Hiermee accepteer je ook de consequenties. Dat geldt dus ook voor de senioren onder ons

Vanuit de zorgplicht wordt er zorgvuldig gekeken naar lening aanvragen. Vanaf 65 jaar weet je dat het inkomen terug zal lopen. Met het verstrekken van een lening wordt hier op voorhand al rekening mee gehouden. Heeft iemand voor zijn zestigste een lening afgesloten, dan wordt er rond de leeftijd van60 jaar opnieuw bekeken of de toekomstige financiële situatie en de huidige lening nog op elkaar aansluiten.

Er is 0 reacties geplaatst op dit artikel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Leave a Reply